Необходими съставки:
• 400 гр броколи "Деа", само розичките
• 250 гр моцарела, настъргана
• 80 гр пармезан, смлян на прах
• 4 скилидки чесън
• 2 бр яйца
• 2 щипки сол
Начин на приготвяне:
• Розичките от броколите се подреждат в тавичка.
• Скилидките на чесъна се нарязват на кръгчета и се завиват в леко подмазнено алуминиево фолио. Слагат се в тавата при броколите и всичко се запича за 15 мин в загрята на 220 градуса фурна.
• Когато запечените зеленчуци поизстинат се слагат 350 гр от тях в блендер заедно с 125гр от моцарелата, 50 гр от пармезана и двете яйца. Вместо моцарелата бихте могли да използвате кашкавал, гауда или ементал.
• Добавя се малко сол и всичко се смила за секунди на средни обороти.
• Сместа се разстила в тава покрита с хартия за печене във формата на пица. Дебелината и трябва да бъде около 0.8-1 см като се заравнява с обратната страна на лъжица.
• Блатът за пица се изпича в загрята на 250 градуса фурна за 15 мин. Изважда се и се поръсва с останалите сирена. 50-те грама броколи се подреждат отгоре и накрая се слага филираният чесън.
• Тавата се връща за кратко във фурната докато моцарелата се разтопи.
Пица "Броколи" се поднася топла и се поръсва с останалия пармезан.
Добър апетит!